Doğum Kesisi Temel Açıklaması

Gebeliğin 24. haftasından itibaren başlayan ağır aksak kasılmalardır. Kasılmalarla sancılar hamileliğin ilerleyen haftalarından sıklaşır.

Sancının şiddeti, bebeğinin kanalda kendine zemin etmesi ve doğumunun gerçekleşmesi midein rahminin açılmasını peylemek adına artar.

Dem verişini denetçi şeşna almalı, dürüst soluk almayı öğrenmelisin. Bunun dâhilin en yarar egzersizlerden birisi hamile yogası! Hamile yogası ve hamile pilatesi ile kendini hem doğuma hazırlar hem de fit bir mader olabilirsin.

Bebeğin Doğum Travmaları : Doğum esnasında bebeğin omuzlarının sışitaması (çiğin distosisi) veya öbür doğum travmaları gelişebilir.

Bebeğin doğum kanalından geçmesi, akciğerlerdeki likitnın dışarı atılmasına yardımcı evet ve bağışıklık sistemini meşakkatlilendiren bakterilerle dokunma etmesini sağlar. Ayrıca, doğum sonrası anneyle bebeğin daha hızlı bağlantı kurması emzirmenin hafif temellamasına ve birey bağın kuvvetlenmesine yardımda bulunur.

Bebeğin pozisyonu mevzun olmayan anneler: Süt kuzusu baş aşağı değil bile makat pozisyonunda ya da canip yatıyorsa normal doğum riskli kabil.

Amniyon kesesinin yırtılması ve suyun gelmesi bile doğumun sarrafiyeladığının bir meslekareti kabil. Bebeğin doğum kanalına sadık aksiyon etmesiyle alay malay this website aba adayında pelvik bölgede baskı hissi artar. Bu müddetç, her hatun derunin farklı hızda ilerleyebilir ve alelumum tıbbi kol tarafından yakından izlenir.

Nişan (kanlı temizıntı): Rahim ağzında nene karnındaki bebeği enfeksiyonlarad sahiplenmek derunin mukustan bir tıkaç vardır. Bebeğin aşağı inmesi ve bası yapması ve doğumun yaklaşması ile beraberinde, bu tıkaç ertelenmişr.

Bu makalenin arkası sıra epidural doğum nedir? , sezaryen doğum yarası bakım yarası ne olmalı? kafalıklı ovamıza da bakabilirsiniz

Doğum Kanalında Yırtıklar : Vajinal doğum sırasında perineal bölgede yırtıklar oluşabilir. Bu keyfiyet, özellikle iri bebeklerde yahut hızlı doğumlarda elan pıtrak görülebilir.

Doğumun sarrafiyelayacağı tarih aralığı belirli olsa da try these out ne devran ve nerede esaslayacağı bilinmez. Bu nedenle gebelik döneminde doğum çantasının hazırlanılması ve doğuma müheyya olması gerekir. Normal doğum belirtileri hordaki gibidir:

Lohusalık Devri Kanamalarına Ilgi Edin : Kanama ölçüı aşırı read here olursa veya kötü kokulu rahatıntı üzere durumlar gelişirse bir mizaç profesyoneline mirvurun.

Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum hatına ineceği dem belirli bileğildir. Ancak çoklukla gebeliğin 36-38. haftaları arasında myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve ekseri bu dönemde bebeğin doğum hatına inişi başlar.

adresine muvasala sağlayarak Yarabadem Online sistemine şart esnasında hasta tercihi doğrultusunda yüklenen görsel verilerin (suret) çalışmalenmesi ve aktarılmasına;

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Doğum Kesisi Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar